PRIMARIA COMUNEI VARVORU DE JOS

Judetul Dolj

EVENIMENTE

    30 IANUARIE 2007

    Primaria Comunei Varvoru de Jos lanseaza proiectul "IMPLICA-TE, FII ACTIV!"
   
    In perioada decembrie 2006 - noiembrie 2007 Primaria Comunei Varvoru de Jos, judetul Dolj, va implementa proiectul "IMPLICA-TE, FII ACTIV!", proiect finantat de Uniunea Europeana prin Programul Phare Cooperare Transfrontaliera Romania - Bulgaria RO 2004/016-784.01.04. Valoarea finantarii acordate de Uniunea Europeana este de 48000 euro, durata proiectului fiind de 12 luni.
    Scopul proiectului consta in cresterea gradului de constientizare a tinerilor din zona transfrontaliera Romania-Bulgaria in ce priveste integrarea europeana si sensibilizarea acestora in ce priveste cetatenia activa.
    "Pentru a deveni cetateni activi ai Europei, pentru ca entuziasmul si initiativele lor sa constitutie o importanta contributie in procesul de integrare, tinerii au nevoie atat de informare cat si de formare", a declarat domnul primar Nicu Tabacu, coordonatorul proiectului.
    Principalele activitati ale proiectului vor consta in organizarea unei campanii de informare in Varvoru de Jos (Romania) si Rousse (Bulgaria) privind procesul de integrare in Uniunea Europeana si desfasurarea unui curs de formare avand ca tema participarea activa a tinerilor. La finalul perioadei de implementare va avea loc un simpozion cu tema "Dezvoltarea comunitara si cooperare transfrontaliera".
    Pentru detalii suplimentare privind activitatile proiectului, ne puteti contacta la:
 • telefon: 0251-360251,
 • e-mail: virvoru@cjdolj.ro,
 • persoana de contact: Nicu Tabacu, Coordonator de proiect.

......................................................................................................................
.....................................................................................................................


    IMPLICA-TE, FII ACTIV!

    Proiect finantat de Uniunea Europeana prin Programul Phare Cooperare Transfrontaliera Romania - Bulgaria RO 2004/016-784.01.04
    Obiectiv general
   
    Proiectul de fata propune cresterea gradului de constientizare a tinerilor din zona transfrontaliera Romania - Bulgaria in ceea ce priveste integrarea europeana si sensibilizarea acestora in ceea ce priveste cetateania activa.
    Obiective specifice
 • Cresterea gradului de informare si constientizare a tinerilor cu privire la valorile comune europene, instrumentele de educatie si posibilitatile lor de participare activa in procesul de integrare,
 • Dezvoltarea de abilitati si competente necesare promovarii cetateniei europene active la un grup de 40 tineri sau lucratori de tineret din zona transfrontaliera
 • Utilizarea cunoasterii si promovarii patrimoniului cultural ca instrument de educatie interculturala a tinerilor,
 • Dezvoltarea de abilitati si competente necesare pentru a deveni promotorii activi ai dezvoltarii comunitare la un grup de 40 tineri sau lucratori de tineret din zona transfrontaliere,
 • Facilitarea procesului de comunicare si cooperare intre actorii implicati in dezvoltarea comunitara la nivel guvernamental si neguvernamental.
    Grupul tinta este format din:
 • 50 de tineri sau lucratori de tineret din zona transfrontaliera Romania - Bulgaria, care vor beneficia de formare pe tema "participare active",
 • 30 mestesugari/artisti care vor participa in cadrul targului de mestesuguri traditionale,
 • 100 de tineri care vor participa la work-shop-urile si concursul de eseuri "Eu si Europa"
 • 40 reprezentanti ai administratiei publice si structuri asociative  care vor participa la conferinta cu tema "Dezvoltare comunitara si cooperare transfrontaliera" (Bulgaria)
    Beneficiari finali: tinerii din zona transfrontaliera Varvoru de Jos - Rousse, administratia publica locala si cetatenii din zona de granita Romania - Bulgaria.
   
    Activitati principale:
 • Organizarea unei campanii de informare in zona transfrontaliera cu privire la procesul de integrare a celor doua tari in Uniunea Europeana
 • Organizarea unui targ de mestesuguri traditionale
 • Derularea unui curs de formare pe tema "Participarea activa a tinerilor - oportunitate si provocare"
 • Concurs de eseuri "Eu si Europa"
 • Organizarea a 4 workshop-uri cu tema "Eu si Europa"
 • Organizarea unui simpozion cu tema "Dezvoltare comunitara si cooperare transfrontaliera"
 • Lansarea unui web-site care sa contina prezentarea activitatilor
    Durata de derulare a proiectului: 1 decembrie 2006 - 30 noiembrie 2007.
    Proiectul este implementat de catre Primaria Varvoru de Jos in parteneriat cu The Agency East European Development, Rousse si avand ca asociat Institutul Roman pentru Formare, Calitate si Recunoastere in Domeniul Tineretului.
.....................................................................................................................
.....................................................................................................................

    30 noiembrie 2007

    Cetatenie activa europeana in zona transfrontaliera Romania - Bulgaria

    In perioada Decembrie 2006 - Noiembrie 2007, Primaria comunei Varvoru de Jos a demarat, in parteneriat cu Agency for East-European Development Romania-Bulgaria, proiectul cu titlul "Implica-te, fii activ!" proiect finantat de catre Uniunea Europeana prin programul Phare CBC Romania - Bulgaria 2004.
    Proiectul a contribuit la cresterea gradului de constientizare a tinerilor din Varvoru de Jos (Romania) si Ruse (Bulgaria) cu privire la procesul de integrare europeana si sensibilizarea acestora in ceea ce priveste cetatenia activa europeana.
    In cadrul acestui proiect, partenerii:
 • au instruit tinerii din zona transfrontaliera din Romania si Bulgaria in ceea ce priveste cetatenia activa europeana,
 • au organizat un seminar privind dezvoltarea comunitara si cooperarea transfrontaliera,
 • au organizat 4 ateliere de lucru "Eu si Europa" in cadrul carora au fost discutate teme privind cetatenia activa europeana, valori europene versus valori nationale,
 • au organizat un targ de mestesuguri traditionale folosite de locuitorii celor doua comunitati vizate.
    Proiectul a reusit sa promoveze politicile de tineret si valorile europene in mediul rural si a contribuit la consolidarea increderii tinerilor din zona transfrontaliera Romania-Bulgaria in institutiile europene. Beneficiarii proiectului au fost tineri, lucratori de tineret si reprezentanti ai administratiei publice din Varvoru de Jos si Ruse.

    Pentru informatii suplimentare privind rezulatele proiectului, ne puteti contacta la:
 • telefon: 0251-360251,
 • Nicu Tabacu, Coordonator de proiect.» Vezi arhiva